(בישול באידוי נחשב לבריא ושומר על ערכו התזונתי של המזון)
להוציא מהמקפיא (אין צורך בהפשרה), לסדר בכלי אידוי מעל רצועות עלי כרוב ולכסות.
להניח את כלי האידוי מעל סיר עם מים שהובאו לרתיחה
לאדות את הדים סאם במשך 12-15 דקות מעל מים רותחים.
שלבי הכנה במחבת
לשמן מחבת טפלון בגודל המתאים ולהניח את כמות הדים סאם הרצויה.
להוסיף בין חצי לכוס מים (תלוי בגודל המחבת. המים יהיו בגובה של כמעט ס"מ) ולתת להם לרתוח
לכסות במכסה ולתת למים להתאדות לגמרי.
8–10 דקות המים יתאדו והדים סאם מוכן לאכילה (ואפילו צרוב מעט בתחתית)
לחמניות באן במילוי אסדו
רצוי להפשיר כמה דקות ואז לחצות את הבאן לפני האידוי ולהניח בכלי על גבי נייר אפיה או רצועות כרוב (שלא ידבק לכלי)
לאדות בכלי אידוי סגור מעל מים רותחים 7-8 דקות
לחמם את בשר האסדו המופשר (ללא השקית) במחבת/תנור/מיקרו 2-3 דקות
להרכיב את הבאן והבשר. אפשר להגיש עם ירקות ורטבים (צילי/טריאקי/ברביקיו/שזיפים)
אגרול וסמוסה
לרסס בספריי שמן ולתנור או לטגן בשמן.
מומלץ להגיש עם רוטב סויה/ צ'ילי/ טריאקי
הצעת הגשה
אפשר לאדות ירקות חתוכים- ברוקולי, כרובית, בטטה, דלעת, גזר, קישוא, קולורבי, חציל וכל ירק אחר שעולה בראשכם- למשך 10-15 דקות (תלוי כמה רך אתם אוהבים את הירקות שלכם) ולהגיש בטמפרטורת החדר. מאוד צבעוני בריא וטעים עם הרטבים לצד הדים סאם.